Als we het hebben over een klassiek Frans gerecht, hebben we het over Ratatouille. Ratatouille is een groentestoof rijkgevuld met courgette en aubergine. Het is een makkelijk, snel maar vooral ook gezond recept dat ook geschikt is voor vegans.
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten
– 1 courgette (ca 250 gram)
– 1 aubergine (250 gram)
– 1 ui
– 1 gele paprika
– 2 teentjes knoflook
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 400 gram Jumbo Vegan Balletjes
– 120 gram volkoren spaghetti
– 2 eetlepels olijfolie
Kruiden: tijm, Italiaanse kruiden, versgemalen peper
Bereidingswijze
- Snipper de ui, snijd de courgette en aubergine in dobbelsteentjes en de paprika in stukjes. Pers de knoflook uit
- Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook toe
- Voeg de courgette, aubergine en paprika toe en bak 5 minuten mee
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met kruiden
- Laat dit minimaal 15 minuten pruttelen op laag vuur
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vegan balletjes rondom bruin
- Serveer de ratatouille met de spaghetti en de balletjes.
Eet smakelijk!
Tip: wees royaal met de kruiden voor een extra smaakvol gerecht!