Een heerlijke, vullende lunch maaltijd zonder vlees. Dat is dit broodje pulled portobello. De Portobello’s bak je zacht in 5 minuten en deze scheur je vervolgens net als vlees in stukken. Je brengt de stukken portobollo op smaak met Zero jack bbq saus, paprikapoeder en peper. Je serveert het vervolgens op een geroosterde volkoren boterham samen met de gebakken ui en paprika, de sla en de mango.

 

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten

– 1 eetlepel olijfolie

– 400 gram portobello (4 grote)

– 1 paprika

– 1 ui

– Een paar blaadjes kropsla

– 120 gram mango

– 2 sneetjes volkoren brood

– 4 eetlepels remia BBQ Zero

 

Kruiden: Peper, 2 theelepels gerookte paprikapoeder (naar smaak)

 

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijd de portobello doormidden, paprika in stukjes en was de sla.
  2. Rooster de volkoren boterhammen.
  3. Fruit de ui in een eetlepel olijfolie.
  4. Voeg na 5 minuten de paprika en de portobello’s toe en bak zacht in 5 minuten.
  5. Haal de portobello’s uit de pan en scheur ze met je vingers of twee vorken in stukken.
  6. Doe ze weer bij de uitjes en paprika en voeg de BBQ saus,  de gerookte paprikapoeder en peper toe.
  7. Roer dit goed door en laat 1 minuut pruttelen.
  8. Serveer met de kropsla, mango en de geroosterde volkoren boterham.

Eet smakelijk!

 

 Tip Houd je van aubergine, doe die samen met de portobello in de pan, of vervang de portobello   door een aubergine.

Tip. Vervang de paprika door tomaat voor een andere smaakbeleving.