Project omschrijving

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten

– 4 portobello’s
– 2 bonen burgers
– 1/2 vleestomaat
– 1/2 aubergine
– 1 ui
– 2 plakken cheddar kaas
– satéprikkers

Bereidingswijze

  1. Snijd 2 flinke plakken van de tomaat (het liefste horizontaal). Snijd de aubergine in 4 flinke plakken en de ui in ringen.
  2. Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de Portobello’s ongeveer 5 minuten waarin ze een aantal keer worden gedraaid.
  3. Voeg vervolgens de aubergine en de uienringen toe. Keer de aubergine regelmatig om.
  4. Neem na 5 minuten de bonen burgers en bak deze in een aparte pan volgens aanwijzing op de verpakking. Leg als deze bijna goed zijn op beide burgers een plak cheddar kaas en laat deze smelten. Leg tegelijk met het toevoegen van de kaas de plakken tomaat in de pan en bak deze kort mee.
  5. Neem de Portobello, leg hier een plak aubergine op, vervolgens de burger met de kaas, dan de tomaat, dan weer een aubergine en sluit de burger af met een tweede Portobello. Steek hier een satéprikker doorheen.

Wil je een veganistische maaltijd?
Laat de cheddar kaas weg en vervang dit door bijvoorbeeld barbecuesaus.

 

Tip

Bestrooi voor het bakken de groenten met paprikapoeder.

Voeg wat sla aan de burger toe.

 

Smakelijk!