Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
– 500 gram pompoenblokjes (diepvries)
– 250 gram champignons
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 120 gram volkoren spaghetti
– 300 gram mager rundergehakt
– 100 ml 7% Jumbo kookzuivel
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: tijm, versgemalen peper
Bereidingswijze
- Kook de pompoenblokjes in circa 8 minuten beetgaar, pureer met een staafmixer en meng met de kookzuivel en kruiden naar wens
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes
- Rol balletjes van circa 3 cm van het gehakt
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de gehaktballetjes toe en bak deze zo’n 10 minuten
- Voeg de champignons toe en bak dit nog 5 minuten mee
- Meng de pompoensaus met de balletjes en groenten en serveer met de pasta
Eet smakelijk!