Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten

– 500 gram pompoenblokjes (diepvries)

– 250 gram champignons

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 120 gram volkoren spaghetti

– 300 gram mager rundergehakt

– 100 ml 7% Jumbo kookzuivel

– 1 eetlepel olijfolie

 

Kruiden: tijm, versgemalen peper

 

Bereidingswijze

  1. Kook de pompoenblokjes in circa 8 minuten beetgaar, pureer met een staafmixer en meng met de kookzuivel en kruiden naar wens
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes
  4. Rol balletjes van circa 3 cm van het gehakt
  5. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de gehaktballetjes toe en bak deze zo’n 10 minuten
  6. Voeg de champignons toe en bak dit nog 5 minuten mee
  7. Meng de pompoensaus met de balletjes en groenten en serveer met de pasta

Eet smakelijk!