De herfst is begonnen dus dat betekent pompoenentijd!
Zie hier een simpele wok met pompoenblokjes, peultjes, taugé, zalm en rijst. We brengen deze ingrediënten op smaak met wat tariyaki saus, gember- en chilipoeder. Je leest het al! Weer een heerlijk snel, makkelijk, maar vooral ook gezond SAARS receptje.
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
– 400 gram pompoenblokjes
– 125 gram taugé
– 250 gram peultjes
– 3 zalm moten (circa 120 gram per stuk)
– 120 gram zilvervlies rijst
– 1/2 flesje Go-Tan Original wok Teriyaki
– 2 eetlepels olijfolie
Kruiden: gemberpoeder, chilipoeder
Bereidingswijze
- Reng de peultjes
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm in circa 10 minuten gaar. Keer regelmatig
- Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de pompoenblokjes en kruiden naar wens circa 5 minuten
- Voeg de taugé, peultjes en woksaus toe en wok nog 3 minuten op hoog vuur. Houd de groenten goed in beweging
- Serveer de groenten met de rijst en zalm.
-
Eet smakelijk!