De herfst is begonnen dus dat betekent pompoenentijd! 
Zie hier een simpele wok met pompoenblokjes, peultjes, taugé, zalm en rijst. We brengen deze ingrediënten op smaak met wat tariyaki saus, gember- en chilipoeder. Je leest het al! Weer een heerlijk snel, makkelijk, maar vooral ook gezond SAARS receptje.

 

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 20 min

 

Ingrediënten

– 400 gram pompoenblokjes

– 125 gram taugé

– 250 gram peultjes

– 3 zalm moten (circa 120 gram per stuk)

– 120 gram zilvervlies rijst

– 1/2 flesje Go-Tan Original wok Teriyaki

– 2 eetlepels olijfolie

Kruiden: gemberpoeder, chilipoeder

 

Bereidingswijze

  1. Reng de peultjes
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalm in circa 10 minuten gaar. Keer regelmatig
  4. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een wok en bak hierin de pompoenblokjes en kruiden naar wens circa 5 minuten
  5. Voeg de taugé, peultjes en woksaus toe en wok nog 3 minuten op hoog vuur. Houd de groenten goed in beweging
  6. Serveer de groenten met de rijst en zalm.

Eet smakelijk!