Project omschrijving

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min.

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote wortel
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 groente bouillontablet
  • 125 ml kookroom light
  • 700 ml water
  • Optioneel: zout en peper
  • Optioneel: Peterselie voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de wortel en paprika in blokjes.
  2. Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
  3. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
  4. Voeg na ongeveer 5 minuten de paprikablokjes en wortel toe.
  5. (Bak dit ongeveer 5-10 minuten mee)
  6. Snijd de tomaten in kwarten en voeg dit samen met het paprikapoeder toe en bak het nog even 2 minuten mee.
  7. Voeg het water toe en breng het aan de kook.
  8. Wanneer het kookt voeg je het bouillonblokje toe en roer je het geheel goed door.
  9. Laat de soep ongeveer 10 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn.
  10. Vervolgens pureer je alles met een staafmixer en breng je de soep eventueel op smaak met wat zout en peper.
  11. Voeg de kookroom light toe en roer het goed door.

(Tip: bewaar wat voor de garnering)

Serveertip: Serveer de soep met een volkoren stokbrood om er een volledige maaltijd van te maken. 

Smakelijk!