Ruim 1 kilo groenten voor 2 personen! Geef je lichaam een flinke boost energie en voedingsstoffen met dit overheerlijke recept. De grote hoeveelheid groenten zijn te danken aan het zelfgemaakte groente sausje. Je maakt deze namelijk van puntpaprika’s, ui, tomatenblokjes, pesto, Italiaanse kruiden en peper. Vervolgens serveer je het sausje met volkoren spaghetti en kabeljauw.

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 min

 

Ingrediënten

– 500 gram puntpaprika

– 1 ui

– 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)

– 2 kabeljauwfilets (circa 250 gram)

– 80 gram volkoren spaghetti

– 3 eetlepels groene pesto (Jumbo)

– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: Italiaanse kruiden, versgemalen peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 ºC
  2. Snijd de puntpaprika’s in stukjes en snipper de ui
  3. Leg de kabeljauw filets in een ovenschaal en besmeer beide met een eetlepel pesto
  4. Zet de kabeljauw circa 20 à 25 minuten in de oven 
  5. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
  6. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en paprika circa 5 minuten. 
  7. Voeg de tomatenblokjes toe, breng op smaak met Italiaanse kruiden een eetlepel pesto en versgemalen peper en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen
  8. Serveer de saus met de spaghetti en de kabeljauw

Eet smakelijk!

Tip! Vet de ovenschaal waar de vis in gaat in met een druppeltje olijfolie.