Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 + 25 min
Ingrediënten
– 1 courgette
– 1 aubergine
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 3 tomaten
– 2 teentjes knoflook
– 10 zwarte olijven
– 160 gram zilvervliesrijst
– 175 gram Quorn vegetarische stukjes
– 3 eieren
– 4 eetlepels pesto
– 2 eetlepels olijfolie
Kruiden: Italiaanse kruiden, versgemalen peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 ºC
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Snijd de courgette en aubergine in lange plakken
- Grill de plakken in een koekenpan, gebruik hiervoor steeds een beetje olijfolie
- Snijd de tomaten, ui, paprika en olijven in stukjes en fruit in een eetlepel olijfolie. Voeg hier de Quorn aan toe en bak circa 5 minuten mee
- Voeg de rijst en pesto toe en zet het vuur uit
- Breek de eieren en roer door het mengsel
- Verdeel de plakken aubergine en courgette over de bodem van een springvorm of ovenschaal
- Verdeel hierover het rijstmengsel en druk goed aan
- Zet 25 à 30 minuten in de oven
- Haal de taart uit de oven en stort hem omgekeerd op een bord of plank
-
Eet smakelijk!
Tip: lekker met een groene salade!
Tip: gebruik een bord om de taart om te keren zonder te knoeien