Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 + 25 min

 

Ingrediënten

– 1 courgette

– 1 aubergine

– 1 ui

– 1 rode paprika

– 3 tomaten

– 2 teentjes knoflook

– 10 zwarte olijven

– 160 gram zilvervliesrijst

– 175 gram Quorn vegetarische stukjes

– 3 eieren

– 4 eetlepels pesto

– 2 eetlepels olijfolie

Kruiden: Italiaanse kruiden, versgemalen peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Snijd de courgette en aubergine in lange plakken
  4. Grill de plakken in een koekenpan, gebruik hiervoor steeds een beetje olijfolie
  5. Snijd de tomaten, ui, paprika en olijven in stukjes en fruit in een eetlepel olijfolie. Voeg hier de Quorn aan toe en bak circa 5 minuten mee
  6. Voeg de rijst en pesto toe en zet het vuur uit
  7. Breek de eieren en roer door het mengsel
  8. Verdeel de plakken aubergine en courgette over de bodem van een springvorm of ovenschaal
  9. Verdeel hierover het rijstmengsel en druk goed aan
  10. Zet 25 à 30 minuten in de oven
  11. Haal de taart uit de oven en stort hem omgekeerd op een bord of plank

 

Eet smakelijk!

Tip: lekker met een groene salade!

Tip: gebruik een bord om de taart om te keren zonder te knoeien