Project omschrijving

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten

– 0.5 eetlepel olijfolie

– 200 gram verse ananas

– 150 gram mais

– 40 gram bulgur

– 100 gram tuinerwten.(diepvries)

– 200 gram ijsberg / veldsla melange 

– 200 gram kidneybonen

– 1 teentje knoflook

– 135 gram kipfiletplakjes Mexicaanse stijl

– 100 gram magere yoghurt

– 1.5 theelepel Amerikaanse Cajun kruiden Euroma

 

 

Bereidingswijze

  1. Bereid de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kook de tuinerwtjes ongeveer 5 minuten.
  3. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken.
  4. Pers het teentje knoflook uit.
  5. Verdeel de sla over 2 borden.
  6. Verdeel dan de mais, kidneybonen, tuinerwtjes, bulgur en de ananas over de sla.
  7. Meng de yoghurt, knoflook en de cajun kruiden met een vork tot een dressing.
  8. Bak de kipfiletplakjes 3 minuten in een halve eetlepel olijfolie.
  9. Verdeel de warme kip over de twee borden.
  10. Serveer tot slot met de dressing.

 

Eet smakelijk!

 

 Tip: Voor meer pit: strooi een halve theelepel cajun kruiden voor het bakken over de kipplakjes.