Project omschrijving

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 60 min.

 

Ingrediënten

• 250 gram mager rundergehakt
• 4 volkoren lasagnebladen
• 150 gram bruine bonen
• 150 gram mais
• 1 paprika
• 1 courgette
• 100 gram tomatenpuree
• 40 gram geraspte kaas 20+
• 1 eetlepel kookroom light (optioneel)

 

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rul het gehakt in 1 eetlepel olijfolie tot deze bruin is.
3. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze met het gehakt ongeveer 4 min. mee. Voeg dan de bruine bonen toe, zet het vuur middelmatig en laat het geheel 5 minuten staan. Roer regelmatig door.
4. Voeg vervolgens de tomatenpuree en eventueel de kookroom toe en verdun dit met een scheut water zodat de puree sausdikte krijgt.
5. Voeg de mais toe en laat het geheel nog 3 minuten op middelmatig vuur staan. Roer weer regelmatig door.
Schaaf ondertussen met een (kaas)schaaf lang plakken van de courgette.
6. Vet een ovenschaal in en beleg de bodem met een laagje gehakt-groentemengsel. Leg hier 2 volkoren lasagnebladen op. Vervolgens weer een laag mengsel en nu een laag courgetteplakken. Hierna weer een laag mengsel en dan weer 2 volkoren lasagnebladen, leg hier direct een laag courgetteplakken op en sluit het geheel af met een laag gehakt-groentemengsel.
7. Zet de lasagne ±45 minuten in de oven. Verdeel na 30 minuten de geraspte kaas over de top en zet deze de laatste 15 min. mee in de oven.

Smakelijk!