Aantal porties: 3 grote porties, 6 kleinere porties
Bereidingstijd: 25 à 30 minuten

 

Ingrediënten

– 2 komkommers

– 1 avocado

– 1 ui

– 100 gram warm gekookte zalm fakes

– 85 gram rucola

– 1 groentebouillonblokje

– 500ml water

– 1/2 eetlepel olijfolie

– Kruiden: 1 theelepel dille, snufje zout, snufje peper, 1/2 theelepel paprikapoeder, 1,5 theelepel dragon

 

Voor de garnering: Verse bieslook en zuivelspread bieslook light

 

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de komkommer en ui in stukjes
  2. Fruit de ui in een halve eetlepel olijfolie in ongeveer 5 minuten
  3. Voeg de peper, 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder, 1,5 theelepel dragon, 1 theelepel dille en een snufje zout toe en bak het kort mee
  4. Voeg de stukjes komkommer en rucola bij het ui mengsel en bak het geheel nog voor ongeveer 2 minuten
  5. Voeg 500ml water en het groentebouillonblokje toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken
  6. Snijd ondertussen een paar stengels bieslook fijn voor de garnering
  7. Hol de avocado uit en leg het vruchtvlees apart
  8. Pureer de soep goed fijn en voeg op het laatst de avocado toe. Pureer de avocado mee
  9. Laat de soep nu niet meer koken
  10. Verdeel de soep vervolgens over 3 soepkommen of 6 mooie kleine glazen en verdeel de zalm
  11. Serveer de soep met 1 theelepel zuivelspread light en verse bieslook.

 

Smakelijk!