Project omschrijving

Courgettesoep met champignons uit de oven

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 min

Ingrediënten

– 2 courgette
– 2 liter groentebouillon
– 50 gram geraspte kaas 20+
– 1 ui
– 250 gram champignons
– 50 gram roomkaas light
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel pesto

 

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de bouillon.
  3. Snijd de courgette in grove stukken, snipper de ui en kook deze ongeveer 10 minuten in de bouillon gaar. Giet de courgette deels af en bewaar de afgegoten bouillon.
  4. Bak de champignons kort aan in een koekenpan in een halve eetlepel olijfolie.
  5. Verdeel de roomkaas over de champignons met een beetje pesto en zet ze voor 10 minuten in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Pureer de courgette en ui met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje de bewaarde bouillon toe, tot de soep de gewenste dikte heeft.
  7. Schep de soep in een soepkom. Voeg dan een handje geraspte kaas toe.
  8. Serveer de gevulde champignons er los bij.

 

Tip

Serveer met een volkoren stokbrood

 

Smakelijk!