Project omschrijving
Courgettesoep met champignons uit de oven
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 min
Ingrediënten
– 2 courgette
– 2 liter groentebouillon
– 50 gram geraspte kaas 20+
– 1 ui
– 250 gram champignons
– 50 gram roomkaas light
– 1/2 eetlepel olijfolie
– 1 eetlepel pesto
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 200 graden.
- Kook de bouillon.
- Snijd de courgette in grove stukken, snipper de ui en kook deze ongeveer 10 minuten in de bouillon gaar. Giet de courgette deels af en bewaar de afgegoten bouillon.
- Bak de champignons kort aan in een koekenpan in een halve eetlepel olijfolie.
- Verdeel de roomkaas over de champignons met een beetje pesto en zet ze voor 10 minuten in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Pureer de courgette en ui met een staafmixer. Voeg beetje bij beetje de bewaarde bouillon toe, tot de soep de gewenste dikte heeft.
- Schep de soep in een soepkom. Voeg dan een handje geraspte kaas toe.
- Serveer de gevulde champignons er los bij.
Tip
Serveer met een volkoren stokbrood
Smakelijk!