Project omschrijving
Gegrilde paksoi met zalm en zoete aardappel-wortelpuree
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
– 1 paksoi
– 2 mootjes zalm
– 2 zoete aardappels
– 4 wortelen
– 1 ui
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels oestersaus
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappelen en de wortelen en kook ze in ruim water voor 10 minuten.
- Snijd de paksoi doormidden. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de paksoi aan beide kanten. Je kunt de paksoi ook grillen.
- Verhit een halve eetlepel olijfolie in een tweede koekenpan en bak de moot zalm op middelhoog vuur. Keer hem na ongeveer 4 minuten om.
- Snipper de ui en kook deze 1 minuut mee met de aardappelen en wortel. Giet vervolgens het water af en pureer het geheel.
- Meng de sojasaus en oestersaus en verdeel deze over de paksoi en zalm.
Smakelijk!