Project omschrijving

Gegrilde paksoi met zalm en zoete aardappel-wortelpuree

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten

– 1 paksoi
– 2 mootjes zalm
– 2 zoete aardappels
– 4 wortelen
– 1 ui
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels oestersaus

 

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappelen en de wortelen en kook ze in ruim water voor 10 minuten.
  2. Snijd de paksoi doormidden. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de paksoi aan beide kanten. Je kunt de paksoi ook grillen.
  3. Verhit een halve eetlepel olijfolie in een tweede koekenpan en bak de moot zalm op middelhoog vuur. Keer hem na ongeveer 4 minuten om.
  4. Snipper de ui en kook deze 1 minuut mee met de aardappelen en wortel. Giet vervolgens het water af en pureer het geheel. 
  5. Meng de sojasaus en oestersaus en verdeel deze over de paksoi en zalm.

 

Smakelijk!