Wij zijn groot fan van de volkoren pita! Niet alleen voor de avondmaaltijd is de volkoren pita ideaal, maar ook kun je er heerlijke variaties mee maken voor de lunch. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke Italiaanse pita.
Aantal personen : 1
Bereidingstijd: 10 min + 12 min oven tijd
Ingrediënten
– 1 volkoren pitabroodje
– 1 eetl. pesto
– 2 plakjes kipfilet
– 1 tomaat (deze mag je ook weglaten)
– 1/2 rode ui
– 25 gram mozzarella
– Rucola
Kruiden: peper
Bereidingswijze
1. Snijd de ui in ringen
2. Snijd de pita open en besmeer deze met de pesto
3. Hierop de kipfilet, dan plakjes tomaat bestrooid met peper.
4. Leg hierop de uienringen.
5. Dan de mozzarella die je eerst in stukjes scheurt.
6. Bak de pita af in ongeveer 12 min. op 190 graden.
Smakelijk!
Tip: bestrooi met verse basilicum en evt. enkele parmezaan snippers.