Deze ovenschotel zit boordevol groenten en is erg voedzaam door de zoete aardappel. De combinatie met rauwe ham, mozzarella light en pesto geeft er een heerlijke Italiaanse twist aan. En ook ideaal want je zet de ovenschotel binnen 10 minuten in de oven!

 

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 10 + 45 min

Ingrediënten

– 175 gram rauwe ham, gerookt

– 125 gram mozzarella light

– 400 gram zoete aardappel blokjes

– 250 gram champignon

– 1 ui

– 1 courgette

– 250 gram cherrytomaat

– 3 eetlepels pesto

Kruiden: Italiaanse kruiden

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Snipper de ui, snijd de champignons en courgette in stukken en de mozzarella in plakken
  3. Doe alle groenten en de zoete aardappel in een grote bak, voeg de pesto en Italiaanse kruiden naar smaak toe en schud alles goed door elkaar
  4. Doe het groente mengsel in een ovenschaal, verdeel de rauwe ham hierover en leg hierop de plakken mozzarella
  5. Zet de schaal in de oven en bak in circa 30 à 45 minuten gaar en goudbruin.

 

Eet smakelijk!

Tip: dek de ovenschotel de eerste 20 minuten af met aluminiumfolie