Project omschrijving
Kabeljauw in parmaham met ovengroenten en zoete aardappel
Aantal porties : 4
Bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten
– 2 zoete aardappels
– 400 gram geschoonde spruitjes
– 500 gram gekookte bietjes
– 500 gram kabeljauw haas
– 70 gram parmaham
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels balsamico azijn
Kruiden: tijm, versgemalen peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van 1 bij 1 cm
- Snijd de bietjes in stukken en halveer de spruitjes
- Verdeel de zoete aardappel, spruitjes en bietjes over een bakplaat en bestrooi met tijm, versgemalen peper, olijfolie en balsamicoazijn
- Bak de groenten circa 20 minuten in de oven
- Wikkel de kabeljauw in parmaham
- Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw met ham aan alle kanten aan
- Leg ze daarna in een ovenschaal en zet circa 15 minuten in de oven
Smakelijk!
Tip: kruid de vis met Scandinavische kruiden van Euroma