Project omschrijving

Kabeljauw in parmaham met ovengroenten en zoete aardappel

 

Aantal porties : 4
Bereidingstijd: 45 min

 

Ingrediënten

– 2 zoete aardappels

– 400 gram geschoonde spruitjes

– 500 gram gekookte bietjes

– 500 gram kabeljauw haas

– 70 gram parmaham

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels balsamico azijn

Kruiden: tijm, versgemalen peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van 1 bij 1 cm
  3. Snijd de bietjes in stukken en halveer de spruitjes
  4. Verdeel de zoete aardappel, spruitjes en bietjes over een bakplaat en bestrooi met tijm, versgemalen peper, olijfolie en balsamicoazijn
  5. Bak de groenten circa 20 minuten in de oven
  6. Wikkel de kabeljauw in parmaham
  7. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kabeljauw met ham aan alle kanten aan
  8. Leg ze daarna in een ovenschaal en zet circa 15 minuten in de oven

Smakelijk!

 

Tip: kruid de vis met Scandinavische kruiden van Euroma