Curry’s…. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen!
Makkelijk, voedzaam en heerlijk smaakvol. Dat is ook deze curry weer! Je maakt deze curry met verse groenten, kikkererwten, tomatenpuree, kokosmelk en de Curry Madras kruiden van Jonnie Boer.
Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
- 200 gram wortel
- 300 gram doperwten, diepvries
- 1 ui
- 400 gram gebroken sperziebonen
- 1 blik kikkererwten à 410 gram
- 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
- 400 gram kokosmelk 6% vet
- 1 flinke eetlepel Jonnie Boer Curry Madras kruiden (Euroma)
- 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze:
- Schil de wortel en snijd in blokjes, snipper de ui
- Verhit een eetlepel olijfolie in een wok of grote hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten
- Voeg de wortel, sperziebonen, tomatenpuree en kruiden toe en bak 3 minuten mee
- Voeg de kokosmelk toe en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen
- Laat de kikkererwten uitlekken en voeg samen met de doperwten toe. Laat nog een paar minuten pruttelen en serveer.
Eet smakelijk!
Tip: Liever een voedzamere maaltijd? Voeg een extra blikje kikkererwten of zilvervliesrijst toe