Aantal personen : 4
Bereidingstijd: 20 min + 3 uur

 

Ingrediënten

– 500 gram runder riblappen

– 400 gram tomatenblokjes

– 500 gram aardappel

– 2 winterwortels

– 2 rode paprika’s

– 2 laurierblaadjes

– 2 uien

– 2 tenen knoflook

– 350 ml runderbouillon

– 70 gram tomatenpuree

– 1 eetlepel olijfolie 

 

Kruiden: 2 tl komijn, 3 tl paprika poeder, peper

 

 

Bereidingswijze

1. Snijd de riblappen in blokjes en bak ze rondom aan op hoog vuur in een eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem.

2. Schil de wortel en aardappel. Snijd alle groenten en de aardappel in grove stukken. 

3. Bak de groenten, aardappel en tomatenpuree ongeveer 5 minuten mee. Voeg de kruiden (inclusief laurier en uitgeperste knoflook), tomatenblokjes en bouillon toe. Laat op laag vuur ongeveer 2,5 á 3 uur zachtjes pruttelen.

 

Smakelijk!