Project omschrijving
Zie jij jezelf al genieten op de bank met een verantwoorde, warme plak, gevulde kwarkcake met peer cranberry en banaan?! Zie hier dan een heerlijk herfst bakrecept.
Aantal porties : 10
Bereidingstijd: 15 min + 45 min oventijd
Ingrediënten
– 250 gram speltmeel
– 250 gram magere vanille kwark
– 150 gram peer zonder schil
– 50 gram amandelmeel
– 2 eieren
– 75 gram cranberry’s
– 1 kleine rijpe banaan
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels bakpoeder
Bereidingswijze
- Schil de peer en snijd in kleine stukjes.
- Bekleed het cakeblik met bakpapier.
- Meng in een grote kom de amandelmeel, speltmeel, kaneel en bakpoeder door elkaar.
- Voeg de eieren en de kwark toe en mix deze goed door elkaar met een mixer.
- Prak de banaan en voeg deze samen met de stukjes peer en cranberry’s toe aan het deeg. (bewaar een paar stukjes peer en cranberry’s om te garneren bovenop de cake)
- Roer dit er goed doorheen en kneed het geheel eventueel even met je handen. (deeg blijft plakkerig)
- Doe het deeg in het cakeblik.
- Zet de oven nu op 220 graden en bak de cake bijna onderin de oven af in ongeveer 45 minuten. LET OP! (Zet de cake al tijdens het voorverwarmen in de oven.)
Smakelijk!
Tips:
– Om te controleren of de cake gaar is, prik met een saté prikker in de cake. Komt deze schoon eruit dan is de cake gaar.
– Ook erg lekker …verwarm de cake en eet deze met een eetlepel vanille kwark ernaast!