Project omschrijving

Nog geen inspiratie voor vanavond? Tip van SAARS! Maak deze overheerlijke geroosterde pompoensoep en serveer met een lekker Libanees volkorenbrood.

Wist je dat? Pompoenen een uitstekende bron van voedingsstoffen zijn? Ze zitten vol met vitamine A, C en E, evenals mineralen zoals kalium en magnesium. Bovendien bevatten ze antioxidanten die goed zijn voor de gezondheid.

Dit recept is dus niet alleen superlekker, maar ook nog eens erg voedzaam!

 

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 40 min

 

Ingrediënten

– 400 gram pompoen

– 400 gram winterpeen

– 1 ui

– 1 teen knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 bouillonblokjes, minder zout

– 1 verpakking SOUQ Libanees brood, volkoren

Kruiden: Euroma Ras el Hanout kruiden

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snijd alle groenten grof en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat
  3. Bestrooi met kruiden naar smaak en besprenkel met de olijfolie. Hussel goed door
  4. Zet de bakplaat circa 25 minuten in de oven
  5. Maak ondertussen ongeveer een liter bouillon met de tabletten in een soeppan. Voeg hier de groenten aan toe en pureer. Verdun eventueel met water
  6. Bak de Libanese broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer deze bij de soep.

 

Eet smakelijk!