Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 45 min

Ingrediënten

– 500 gram bospeen

– 400 gram pastinaak

– 300 gram groene aspergetips

– 3 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook

– Italiaanse kruiden naar smaak

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C graden
  2. Haal het groene loof van de bospeen, laat het bovenste puntje zitten
  3. Schil de pastinaak, was de bospeen en aspergetips
  4. Snijd de pastinaak in dunne stroken
  5. Verdeel de pastinaak en wortel over een bakplaat en bekleed met bakpapier
  6. Besprenkel met olijfolie, uitgeperste knoflook en kruiden
  7. Zet circa 10 minuten in de oven, hussel de groenten en voeg ook de aspergetips toe
  8. Bak nog 5 minuten en verlaag daarna de temperatuur naar 180°C voor nogmaals  15 minuten

Eet smakelijk!

Tip: De baktijd is een richtlijn, test dit recept vooraf en bespaar jezelf een hoop stress tijdens de kerst!