Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten
– 500 gram bospeen
– 400 gram pastinaak
– 300 gram groene aspergetips
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook
– Italiaanse kruiden naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C graden
- Haal het groene loof van de bospeen, laat het bovenste puntje zitten
- Schil de pastinaak, was de bospeen en aspergetips
- Snijd de pastinaak in dunne stroken
- Verdeel de pastinaak en wortel over een bakplaat en bekleed met bakpapier
- Besprenkel met olijfolie, uitgeperste knoflook en kruiden
- Zet circa 10 minuten in de oven, hussel de groenten en voeg ook de aspergetips toe
- Bak nog 5 minuten en verlaag daarna de temperatuur naar 180°C voor nogmaals 15 minuten
Eet smakelijk!
Tip: De baktijd is een richtlijn, test dit recept vooraf en bespaar jezelf een hoop stress tijdens de kerst!