Zin in een heerlijke, maar ook simpele salade? Ga dan vooral voor deze frisse doperwtjes salade met een gekookt eitje en langzaam gegaarde zalm. Een heerlijk snel, makkelijk, maar vooral ook gezond recept!

 

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 min

 

Ingrediënten

– 200 gram diepvries doperwtjes

– 200 gram komkommer

– 100 gram ijsbergsla, gesneden

– 100 gram radijs

– 2 zalmfilets (circa 230 gram)

– 2 eieren

– 3 eetlepels Remia Salata zero yoghurt dressing

Kruiden: Verstegen Ocean Blend voor Vis (zonder zout)

 

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 100 °C
    2. Bestrooi de zalm met kruiden naar wens en gaar 25 à 30 minuten in de oven
    3. Kook de eieren middelhard
    4. Spoel de doperwten warm onder de hete kraan
    5. Snijd de komkommer in stukjes en de radijsjes in plakjes
    6. Verdeel de sla over twee borden, verdeel hierover de komkommer, radijsjes en doperwtjes
    7. Leg op elk bord een zalmfilet en een gekookt ei
    8. Verdeel de dressing erover

     

 

Eet smakelijk!

Tip: wil je de zalm door en door gegaard? Zet de oven dan op 150 °C