Project omschrijving

Aantal personen : 4
Bereidingstijd: 45 minuten

 

Ingrediënten

– 1 grote courgette

– 400 gram spinazie

– 1 ui

– 500 gram gezeefde tomaten

– 100 gram ricotta

– 1 ei

– 4 eetlepels pijnboompitten

– 4 Jumbo volkoren pistolets

– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: Italiaanse kruiden, versgemalen peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Snipper de ui en schaaf de courgette in lange dunne plakken met een kaasschaaf
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, voeg na 10 minuten de spinazie toe en laat slinken
  4. Roer de ricotta en het ei door het spinaziemengsel
  5. Verdeel de gezeefde tomaten over de bodem van een ovenschaal, roer hier naar smaak Italiaanse kruiden en verse peper doorheen
  6. Verdeel over iedere plak courgette een flinke eetlepel van het spinaziemengsel en rol ze op. Zet ze rechtop in de tomatensaus
  7. Bestrooi met de pijnboompitjes en zet 15 minuten in de oven
  8. Serveer de rolletjes met het brood

 

Smakelijk!

 

Tip: gaar wat kabeljauw mee in de tomatensaus voor een variant met vis