Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 + 30 min
Ingrediënten
– 500 gram Jumbo aardappelpuree (vers)
– 500 gram mager rundergehakt
– 2 winterwortels
– 1 ui
– 1/2 struik bleekselderij
– 200 gram doperwten (diepvries)
– 1 klein blikje mais (150 gram)
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 blikje tomatenpuree
– 100 ml runderbouillon (van tablet)
Kruiden: tijm, versgemalen peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 °C
- Snipper de ui, schil de wortels en snijd in stukjes, reng de bleekselderij en snijd in stukjes
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op laag vuur
- Voeg het gehakt, de wortel, bleekselderij, tomatenpuree en kruiden naar wens toe en bak 10 minuten
- Voeg de mais, doperwten en bouillon toe en laat nog 5 minuten pruttelen
- Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover
- Zet circa 30 minuten in de oven
Eet smakelijk!