Cottage pie is eenvoudig Engels comfort food. Het is een échte Engelse klassieker dat letterlijk “huisjes taart” betekent. Er zit gehakt en groenten in en heeft een dakje van aardappelpuree. Het is een ideale ovenschotel om de restjes groenten uit je koelkast mee op te maken.

 

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 + 30 min

Ingrediënten

– 500 gram Jumbo aardappelpuree (vers)

– 500 gram mager rundergehakt

– 2 winterwortels

– 1 ui

– 1/2 struik bleekselderij

– 200 gram doperwten (diepvries)

– 1 klein blikje mais (150 gram)

– 1 eetlepel olijfolie 

– 1 blikje tomatenpuree

– 100 ml runderbouillon (van tablet)

Kruiden: tijm, versgemalen peper

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C
  2. Snipper de ui, schil de wortels en snijd in stukjes, reng de bleekselderij en snijd in stukjes
  3. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op laag vuur
  4. Voeg het gehakt, de wortel, bleekselderij, tomatenpuree en kruiden naar wens toe en bak 10 minuten
  5. Voeg de mais, doperwten en bouillon toe en laat nog 5 minuten pruttelen
  6. Doe het mengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover
  7. Zet circa 30 minuten in de oven

 

Eet smakelijk!