Wellicht heb je onze spaghetti met boerenkool ook al eens geprobeerd en was deze goed in de smaak gevallen. Waarschijnlijk niet een combinatie die direct als eerste in je opkomt, maar wel leuk om de voedzame groente boerenkool ook eens zonder aardappels te eten. Vandaar ook weer deze heerlijke combinatie! Boerenkool wok met kipfilet, paprika, ui en cashewnoten.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 300 gram boerenkool
– 1 rode ui
– 1 rode paprika
– 80 gram zilvervliesrijst
– 200 gram kipfilet
– 30 gram ongezouten cashewnoten
– 1 teentje knoflook
– 80 ml Go-Tan Woksaus Original Teriyaki (1/3 flesje)
Bereidingswijze
- Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en pel en pers de knoflook. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit de olijfolie in een wokpan, fruit hierin de ui en knoflook circa 5 minuten op laag vuur
- Voeg hier de kipfilet aan toe. Bak deze 5 minuten.
- Voeg de boerenkool en paprika toe en wok het geheel zo’n 10 minuten
- Voeg de woksaus toe en laat nog 5 minuten sudderen
- Serveer met de rijst en top af met de cashewnoten
Smakelijk!