Deze romige bloemkoolpasta is gemakkelijk te bereiden. Binnen een paar stappen staat dit heerlijke, gezonde gerecht binnen no-time op tafel! Ben je geen fan van blauwe kaas? Vervang deze dan door gewone kaas. 

 

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 min

 

Ingrediënten

– 500 gram bloemkool (in roosjes)

– 1 ui

– 250 gram champignons

– 120 gram volkoren pasta naar keuze

– 3 eetlepels pijnboompitten

– 3 eetlepels zuivelspread light

– 50 à 100 ml groentebouillon minder zout

– 100 gram gorgonzola

– 1 eetlepel olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de champignon in plakjes
  2. Kook de bloemkoolroosjes in 8 à10 minuten beetgaar en giet af
  3. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  4. Maal de bloemkool samen met de kaas, zuivelspread en bouillon tot een gladde massa in een blender / keukenmachine of met de staafmixer. Begin met een beetje bouillon en breng hiermee de saus op de gewenste dikte
  5. Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, voeg na 5 minuten de champignons toe en bak deze 5 minuten. Voeg daarna de saus toe
  6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
  7. Serveer de pasta met de saus en verdeel de pijnboompitjes hierover

 

Eet smakelijk!

Tip: houd je niet van blauwe kaas? Vervang dit dan door gewone kaas

Tip: lekker met een beetje rucola!