Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 min
Ingrediënten
– 500 gram bloemkool (in roosjes)
– 1 ui
– 250 gram champignons
– 120 gram volkoren pasta naar keuze
– 3 eetlepels pijnboompitten
– 3 eetlepels zuivelspread light
– 50 à 100 ml groentebouillon minder zout
– 100 gram gorgonzola
– 1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de champignon in plakjes
- Kook de bloemkoolroosjes in 8 à10 minuten beetgaar en giet af
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Maal de bloemkool samen met de kaas, zuivelspread en bouillon tot een gladde massa in een blender / keukenmachine of met de staafmixer. Begin met een beetje bouillon en breng hiermee de saus op de gewenste dikte
- Verhit één eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, voeg na 5 minuten de champignons toe en bak deze 5 minuten. Voeg daarna de saus toe
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
- Serveer de pasta met de saus en verdeel de pijnboompitjes hierover
Eet smakelijk!
Tip: houd je niet van blauwe kaas? Vervang dit dan door gewone kaas
Tip: lekker met een beetje rucola!