Project omschrijving

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

 

Ingrediënten

– 0.5 eetlepel olijfolie

– 1 bloemkool

– 250 gram sperziebonen

– 125 gram cherrytomaatjes

– 2 volkoren kaiserbroodjes

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel pijnboompitjes

– 100 gram witte kaas

 

Kruiden: Euroma Ras el hanout kruiden

 

 

Bereidingswijze

  1. Snijd 2 plakken van 1 cm dik uit het midden van de bloemkool. Snijd de overige bloemkool in kleine stukjes en reng de bonen.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de sperziebonen en kleine stukjes bloemkool in circa 5 minuten beetgaar
  3. Smeer de bloemkoolplakken in met olijfolie en bestrooi royaal met kruiden
  4. Verhit een koekenpan of BBQ en grill de bloemkoolsteaks circa 5 minuten per kant
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en roer deze samen met een eetlepel olijfolie en wat Ras el Hanout kruiden door de bloemkool en sperziebonen, schep ook de tomaatjes hierdoor en verkruimel de witte kaas erover
  6. Serveer met een kaiserbroodje

Eet smakelijk!

 

Tip: ook lekker met couscous of bulgur!

Tip: bedek de bloemkool steak de laatste minuten met aluminiumfolie voor meer garing