Staan bij jou rode bieten ook niet wekelijks op het menu? Juist dan is het leuk om dit recept eens uit te proberen! Wist je namelijk dat iedere groenten verschillende voedingsstoffen bevat? Gevarieerd eten is daarom van groot belang! Dit heerlijke herfst recept zet je eenvoudig met maar 7 ingrediënten op tafel. Dus waar wacht je nog op?
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 500 gram rode bieten, gekookt
– 2 handjes rucola
– 350 gram kruimige aardappel, geschild
– 250 gram kabeljauw (2 stuks)
– 1 appel
– 2 eetlepels zuivelspread light
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: tijm, versgemalen peper
Bereidingswijze
- Snijd de aardappels in stukken en kook in een laagje water in circa 25 minuten gaar
- Snijd de bietjes en appel in blokjes en verwarm deze in een droge koekenpan op middelhoog vuur circa 5 minuten, voeg hieraan tijm en peper naar smaak toe
- Bak de kabeljauw in een eetlepel olijfolie in circa 5 minuten gaar. Keer regelmatig
- Giet de aardappels af, pureer en roer de zuivelspread erdoor
- Roer het bietjesmengsel erdoor en serveer met de kabeljauw en een handje rucola.
Eet smakelijk!