Een gezonde, lekkere en simpele herfstige ovenschotel. Je zet deze ovenschotel binnen 30 minuten op tafel waarvan hij 15 minuten in de oven gaat. Ideaal na een lange werkdag zodat je ondertussen alvast de afwas kunt doen. 

 

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten

– 500 gram gekookte bietjes (vacuüm)

– 1 ui

– 1 teen knoflook

– 250 gram mager rundergehakt

– 1 zakje (60 gram) Jumbo Aardappelpuree a la minute

– 3 eetlepels paneermeel

– 1 eetlepel olijfolie

 

Kruiden: versgemalen peper, tijm

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de bietjes in blokjes
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan of wok en fruit hierin de ui. Voeg na 5 minuten het gehakt en de tijm toe en bak totdat het gehakt gaar is. Breng op smaak met peper
  4. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal, verdeel hierover de bietjes
  5. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over de bietjes
  6. Strooi het paneermeel erover en zet 15 minuten in de oven

Eet smakelijk!