Het aspergeseizoen! Daar hebben we dit heerlijke, maar vooral ook gezonde recept voor bedacht! Het ‘witte goud’ mag dit seizoen natuurlijk niet op het menu ontbreken. Met dit recept krijg je ruim 250 gram groenten binnen en besparen we op de verzadigde vetten door het zelfgemaakte sausje.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten
– 1000 gram asperges
– 1 ui
– 600 gram aardappelbolletjes Jumbo
– 4 gekookte eieren
– 150 gram hamblokjes
– 1 eetlepel volkoren tarwemeel
– 250 ml halfvolle melk
– 1 eetlepel vloeibare margarine
Kruiden: versgemalen peper, nootmuskaat
Bereidingswijze
- Schil de asperges en verwijder 1 cm van de onderkant. Snipper de ui
- Bak de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of Airfryer
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de asperges toe en kook circa 10 minuten. De asperges zijn gaar als je er met een vork in kunt prikken
- Verhit een eetlepel vloeibare boter in een steelpannetje, bak hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het meel toe en bak nog 3 minuten
- Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat de saus rustig koken tot de gewenste dikte
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat en roer de hamblokjes erdoor
- Serveer de asperges met de saus, aardappelbolletjes en een gekookt ei.
Smakelijk!