Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min
Ingrediënten
– 1000 gram asperges
– 1 ui
– 600 gram aardappelbolletjes Jumbo
– 4 gekookte eieren
– 150 gram hamblokjes
– 1 eetlepel volkoren tarwemeel
– 250 ml halfvolle melk
– 1 eetlepel vloeibare margarine
Kruiden: versgemalen peper, nootmuskaat
Bereidingswijze
- Schil de asperges en verwijder 1 cm van de onderkant. Snipper de ui
- Bak de aardappelbolletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of Airfryer
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de asperges toe en kook circa 10 minuten. De asperges zijn gaar als je er met een vork in kunt prikken
- Verhit een eetlepel vloeibare boter in een steelpannetje, bak hierin de ui circa 5 minuten. Voeg het meel toe en bak nog 3 minuten
- Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat de saus rustig koken tot de gewenste dikte
- Breng op smaak met peper en nootmuskaat en roer de hamblokjes erdoor
- Serveer de asperges met de saus, aardappelbolletjes en een gekookt ei.
Smakelijk!