Project omschrijving

Aantal personen : 3

Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten

– 250 gram verse volkoren tagliatelle

– 500 gram geschilde asperges

– 400 gram spinazie

– 1 ui

– 30 gram pijnboompitten

– 200 gram zuivelspread light

– 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: 1 eetlepel dille, versgemalen peper

 

 

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook. Snijd de asperges in stukken van ca. 4 cm, kook ze in 10 minuten gaar en giet ze af
  2. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking
  3. Snipper de ui en bak doe in een eetlepel olijfolie. Voeg na 5 minuten handje voor handje de spinazie toe tot deze geslonken is. Roer de zuivelspread, kruiden en asperges erdoor
  4. Rooster de pijnboompitten voorzichtig op middelhoog vuur in een droge koekenpan
  5. Serveer de tagliatelle met de saus en bestrooi met pijnboompitten

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Tip: wil je een lichtere maaltijd? Laat dan de pijnboompitten achterwege!