Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten
– 1 aubergine (400 gram)
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 120 gram volkoren spaghetti
– 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
– 1 bol mozzarella light
– 3 eetlepels pijnboompitten
– 10 à 15 zwarte olijven
– 2 eetlepels olijfolie
Kruiden: Italiaanse kruiden, versgemalen peper en chilivlokken
Bereidingswijze
- Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de aubergine en mozzarella in dunne plakken
- Besmeer de aubergine plakken met olijfolie en grill in een grillpan of tosti ijzer tot ze zacht zijn
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan, fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de kruiden
- Voeg de aubergine toe en verhit nog 5 minuten mee
- Serveer de spaghetti met de saus en verdeel hierover de mozzarella, olijven en pijnboompitten.
- Smakelijk
- Tip: rooster de pijnboompitten vooraf in een droge koekenpan voor nog meer smaak!Tip: serveer met een lekkere groene salade