Zin in een heerlijke pasta met aubergine, ui, tomatenblokjes, mozzarella, pijnboompitten en olijven? Je zet deze maaltijd binnen 20 minuten op tafel en kun ter met 3 personen van genieten. Ben je nieuwsgierig geworden lees dan vooral verder!

 

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 20 min

 

Ingrediënten

– 1 aubergine (400 gram)

– 1 ui

– 2 teentjes knoflook

– 120 gram volkoren spaghetti

– 1 blik (400 gram) tomatenblokjes

– 1 bol mozzarella light

– 3 eetlepels pijnboompitten

– 10 à 15 zwarte olijven

– 2 eetlepels olijfolie

Kruiden: Italiaanse kruiden, versgemalen peper en chilivlokken

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de aubergine en mozzarella in dunne plakken
  2. Besmeer de aubergine plakken met olijfolie en grill in een grillpan of tosti ijzer tot ze zacht zijn
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
  4. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan, fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de kruiden
  5. Voeg de aubergine toe en verhit nog 5 minuten mee
  6. Serveer de spaghetti met de saus en verdeel hierover de mozzarella, olijven en pijnboompitten.
  7. Smakelijk
  8. Tip: rooster de pijnboompitten vooraf in een droge koekenpan voor nog meer smaak!Tip: serveer met een lekkere groene salade