Project omschrijving

Aantal personen : 2
Bereidingstijd: 30 min

 

Ingrediënten

– 250 gram zoete aardappel, geschild

– 400 gram verse spinazie

– 4 tomaten

– 1 ui

– 1 blik linzen (200 gram)

– 500 ml tuinkruiden bouillon

– 2 Jumbo Volkoren pita broodjes

– 1 eetlepel olijfolie

 

Kruiden: (verse) basilicum

 

 

Bereidingswijze

  1. Bak de pita broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snijd de zoete aardappel in stukken en snipper de ui
  3. Snijd de tomaten in stukjes en fruit in een eetlepel olijfolie samen met de ui
  4. Voeg de zoete aardappel en de bouillon toe en laat 10 minuten koken
  5. Pureer daarna tot een grove soep
  6. Voeg de spinazie toe en laat slinken
  7. Voeg de linzen en (verse) basilicum toe
  8. Serveer de soep met een pitabroodje

 

Smakelijk!

Tip: houdt je van extra kruidig? Voeg wat Garam Masala kruiden toe van Jonnie Boer of fruit een chilipeper mee met de ui.