Project omschrijving
Aantal personen : 2
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 250 gram zoete aardappel, geschild
– 400 gram verse spinazie
– 4 tomaten
– 1 ui
– 1 blik linzen (200 gram)
– 500 ml tuinkruiden bouillon
– 2 Jumbo Volkoren pita broodjes
– 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: (verse) basilicum
Bereidingswijze
- Bak de pita broodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de zoete aardappel in stukken en snipper de ui
- Snijd de tomaten in stukjes en fruit in een eetlepel olijfolie samen met de ui
- Voeg de zoete aardappel en de bouillon toe en laat 10 minuten koken
- Pureer daarna tot een grove soep
- Voeg de spinazie toe en laat slinken
- Voeg de linzen en (verse) basilicum toe
- Serveer de soep met een pitabroodje
Smakelijk!
Tip: houdt je van extra kruidig? Voeg wat Garam Masala kruiden toe van Jonnie Boer of fruit een chilipeper mee met de ui.