Project omschrijving
Aantal personen : 4
Bereidingstijd: 30 min
Ingrediënten
– 160 gram volkoren spaghetti
– 600 gram boerenkool
– 1 ui
– 1 paprika
– 300 gram magere kalkoenspekreepjes
– 200 gram zuivelspread light
Kruiden: Nootmuskaat
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Bak ondertussen de spekjes uit in een droge koekenpan
- Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes
- Haal de spekjes uit de pan en fruit de ui in het vet van de spekjes
- Voeg de boerenkool toe en bak, met een deksel op de pan, totdat het geslonken is
- Doe de helft van dit mengsel in de blender samen met de zuivelspread en nootmuskaat en pureer tot een gladde massa
- Voeg de paprika toe aan het restant in de pan en bak nog een paar minuten mee
- Serveer de spaghetti met de boerenkool saus en de groenten uit de pan en verdeel de spekjes erover
Smakelijk!