Gezond kiezen in de supermarkt met SAARS Voeding

Wie zijn wij?

SAARS Voeding staat voor het onder de mensen brengen van gezonde voeding op een fijne en passende manier.

In deze winkel lichten wij maandelijks 10 producten uit, waarvoor wij onze #SAARSPROOF inzetten. Deze term staat voor gezonde producten die wij aanraden of het gezondere alternatief van het origineel.

Daarnaast hangen er ook iedere maand lekkere, makkelijke, maar vooral gezonde recepten in de winkel!

Heb je vragen over de producten die we uitlichten? Stuur gerust een mailtje naar info@saars.nl

Wanneer is een product #SAARSPROOF?

Wij lichten producten uit die hoog zijn in eiwitten, vitamines en mineralen, veel vezels bevatten, rijk zijn aan gezonde vetten, laag in zout en verzadigde vetten en met zo min mogelijk toegevoegd suiker.

Per product kunnen de voedingsstoffen waar we op letten verschillen. Daarnaast lichten we ook regelmatig het ‘gezondere broertje of zusje’ van een bepaald product uit.

Op deze manier laten we zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn en bovenal erg lekker is!

Eiwitten zijn de bouwstenen voor het behoud en herstel van je spieren. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je lekker lang een vol gevoel hebt en dus niet zo snel weer honger krijgt. Zuivel, vlees, vis en eieren zijn onder andere rijk aan eiwitten.

Gezonde vetten zijn de onverzadigde vetzuren, deze vind je veel in vette vis, noten, zaden en bijvoorbeeld in avocado.

Vezels zorgen voor een goede darmwerking en zorgen er daarnaast ook voor dat je lang verzadigd bent. Ze hebben net als eiwitten dus meerdere functies. Vezels zitten onder andere in volkoren producten, groente en fruit. Om vezels goed hun werk te laten doen, is het wel belangrijk om voldoende water te drinken!

Toegevoegde suikers leveren zogenaamde loze calorieën. Dit wil zeggen dat je er eigenlijk niks aan hebt, maar dat ze wel kunnen bijdragen aan overgewicht en het ontstaan van welvaartsziekten. Probeer deze suikers dus te voorkomen.

Zout hebben we in kleine hoeveelheden nodig, maar krijgen we vaak teveel binnen. Door te kiezen voor producten die laag in zout zijn, heb je minder kans op bijvoorbeeld het ontwikkelen van een hoge bloeddruk.

Verzadigde vetten zijn de ongezonde vetten. Deze komen vaak voor in bewerkte producten en zitten ook in volle zuivelproducten en vet vlees. Door te kiezen voor magere zuivel en mager vlees, krijg je deze minder binnen. Dit draagt bij aan de gezondheid van je hart- en vaten.

Belangrijk! 
Deze adviezen zijn algemeen en zijn mogelijk niet voor iedereen toepasbaar.

SAARS Voeding is gespecialiseerd in persoonlijk voedingsadvies, daarom denken wij graag met je mee.

Heb jij vragen over je voeding of heb je interesse in het volgen van een persoonlijk voedingsplan?
Neem dan contact op via info@saars.nl of 024-2210101

Voor meer leuke tips en recepten, volg ons op Social Media.