Sambal is een lekkere smaakmaker om meer pit toe te voegen aan je maaltijd. Wist je dat er verschillende soorten sambal zijn? Je hebt onder andere Sambal Oelek, Sambal Badjak, Sambal Manis en Sambal Brandal. Elke soort heeft zijn eigen samenstelling en daarmee ook zijn eigen voedingswaarde. Aan de meeste sambals is veel suiker toegevoegd, waardoor ze veel smaak toevoegen, maar ook onnodig veel suiker. 
Wil je je maaltijd wel op smaak maken en meer pit geven, maar geen onnodige suikers binnen krijgen?
Kies dan voor Sambal Oelek. Deze is namelijk enkel gemaakt van (Cayenne)pepers en een beetje zout. Zo krijg je met een flinke eetlepel Sambal door je eten slechts zo’n 10 kcal extra binnen.

Wil je de sambal uitproberen? Neem dan het receptkaartje van de Salade Kip Saté mee, die hangt deze maand aan het bord!

Wil jij je ook focussen op gezonde voeding?! Neem contact op voor jouw SAARS Persoonlijk Voedingsplan

info@saars.nl