Verantwoordelijkheid nemen

Je verantwoordelijkheid nemen is niet altijd makkelijk en/of eerlijk. Maar helaas boeit eerlijkheid in het leven vaak ook niet. Het is namelijk ook niet eerlijk op welke plek ter wereld je geboren wordt of dat je geboren wordt met een lichamelijke handicap. Dit zijn twee heftige voorbeelden maar helaas wel de realiteit. Maar hoe komt het dan toch dat bijvoorbeeld iemand met een lichamelijke handicap niet bij de pakken neer gaat zitten en bijvoorbeeld de Paralympische spelen haalt? Terwijl iemand anders met een gezond lichaam moeite heeft met 1 uur beweging in de week?

Wij helpen jullie graag!

Waarom is je eigen verantwoordelijkheid nemen zo belangrijk?

Als kind was het niet altijd erg om niet je 100% verantwoordelijkheid te nemen en niet te leren voor een toets.

  • 1x een slecht cijfer is niet erg
  • 1x een jaartje blijven zitten is niet erg

Bij volwassenen heeft het gebrek aan verantwoordelijkheid nemen helaas grotere gevolgen, vooral wanneer het gaat om je gezondheid!

Je hebt altijd een keuze!

Keuze 1

Je vindt dat je niet kunt sporten door een blessure > je hebt minder beweging > hierdoor heb je minder energie > je gaat meer op de bank zitten > je ervaart verveling > hierdoor ga je meer snaaien > je komt aan in gewicht > het verslechtert je algehele gezondheid en het herstel van je blessure.

Keuze 2

Je gaat opzoek naar bewegingen die je nog wel kan maken (bijvoorbeeld wandelen) > hier krijg je energie van > je hebt meer zin om andere dingen te ondernemen > je verveelt je niet > zit lekkerder in je vel > je kan snaaimomenten voorkomen > je maakt gezondere keuzes die bijdragen aan het herstel van je blessure

Leg het probleem niet bij iets of iemand anders neer. Wanneer je de schuld namelijk aan iets of iemand anders geeft, geef je de controle over de situatie af en maak je iets of iemand anders het sleutelstuk tot de oplossing. Met het nemen van je eigen verantwoordelijkheid geef je die kracht terug aan jezelf. Of je er nu voor gekozen hebt of niet. Pak die 100% verantwoordelijkheid. Vraag hulp waar nodig, maar neem zelf de regie!

Wij helpen jullie graag!

Wij kunnen je helpen!

Heb jij hulp nodig bij het creëren van een fijn gezond voedingspatroon waarmee jij jouw doelen bereikt? Dan helpen wij je hier graag bij!

Kennismaken

 

Alles in het leven kun je bereiken, zolang jij maar écht bereid bent ervoor te werken.

Pak die 100% verantwoordelijkheid bij het maken van een keuze!